Kuitu keskiössä – valon nopeudella kohti valoisaa tulevaisuutta

Maailma liikkuu yhä nopeammin. Internet hallitsee ja kaiken tulee tapahtua yhä nopeammin. Verkko on täynnä online-palveluja, jotka tarvitsevat yhä suurempaa kapasiteettia ja liittymien tulee olla parempia, nopeampia ja luotettavampia.

Juuri tämän vuoksi optinen kuitu on meillä JNT:llä tärkeässä roolissa, sanoo JNT:n kuituasiantuntija Peter Björkström, joka kertoo kuidun todellakin vievän voiton kotiin nopeassa ja vakaassa viestinnässä.

Valon nopeudella kohti valoisaa tulevaisuutta

-    Optisessa kuitukaapelissa kaikki informaatio kulkee valosignaaleina ja mikäänhän ei liiku nopeampaa kuin valo, joten tämä on nopeaa, huomauttaa Björkström.
Kuituliittymällä voit yhtä aikaa surffata netissä ja katsoa TV:tä, pelata tietokonepelejä ja puhua puhelimessa yhdellä ainoalla liittymällä. Vakaat kuitusignaalit eivät vääristy ensi tilassa, sanoo Björkström, ja lisäksi liittymän nopeus on muuttumaton.

"Pingillä on väliä"

Pietarsaarelaisen peliammattilaisen Victor Scheffersin mukaan kuitu on kullan arvoista lyhyen ping-ajan ansiosta. Lyhyt ping-aika merkitsee sitä, että aika komennon antamisesta palvelimen vastaamiseen jää hyvin lyhyeksi, mikä on pelaajille ympäri maailmaa A ja O. Scheffers asuu nyt ensi kertaa elämässään asunnossa, jossa on kuituliittymä.

Kuitu helpottaa arkea

-    Pelaaminen sujuu kuin unelma Scheffers kertoo. Lataukset ja elokuvien suoratoisto sujuu myös leikiten, jatkaa Scheffers. Enää ei tarvitse odottaa näytöllä epätoivoisesti pyörivää epäonnen ympyrää ja pätkivää kuvaa. Nyt voi vaan rentoutua ja nauttia. No more wheel of doom, sanoo Scheffers.
Tervetulleena bonuksena voi kuitu helpottaa arkea, kun ukkonen uhkaa, huomauttaa kuituasiantuntija Peter Björkström. Kuituliittymän käyttäjät ovat huomattavasti paremmin suojattuja salamaniskuja vastaan, koska kuitu ei johda sähköä, selittää Björkström. Suosittelemme kuitenkin aina elektronisten laitteiden pistokkeiden irrottamista sähköverkosta ukkosen ajaksi.

JNT on työskennellyt kauan kehittääkseen kuituverkon, joka on kaikkien saatavilla, kaupunkien betonirakenteista maaseudun peltojen ympäröimiin puutaloihin. Asuin- ja huvila-alueet koko Pohjanmaan alueella on yhdistetty JNT:n kuitumaailmaan ja kehitystyö jatkuu edelleen. JNT auttaa sinua kuidun asennuksessa ja käytössä, alusta loppuun saakka, ja etusijalla on aina henkilökohtainen palvelu.

Lisätietoja: www.jnt.fi