TV katselu kotona

Valokuitua tarvitaan myös taloyhtiöissä

Sandra Nyman ja Tony Wikström asuvat rivitalossa Hangossa. Taloyhtiöön saatiin valokuitu vajaa vuosi sitten ja parille oli itsestään selvää, että liittymä otetaan käyttöön.

Kun muutimme tänne, tiesin, että yhtiöön tulisi pian kuitu. Tilasin ensin Karjaan Puhelimen ADSL-liittymän, jotta sitten helposti voisin vaihtaa yhteyden kuituun, kun se olisi saatavilla. Vaihto meni erittäin sujuvasti, saimme vain uuden modeemin, jonka kytkimme ja sillä selvä. Meillä on 100/100 megan nopeus ja olemme supertyytyväisiä. Vaikka meitä on vain kaksi henkilöä, käytämme usein 3–4 laitetta samanaikaisesti. Meillä on kaksi tietokonetta, kaksi tablettia, kaksi puhelinta, äly-tv, pelaamme netissä ja katsomme Netflixiä.

Tony ja Sandra ovat suhteellisen nuoria, mutta silti heidän mielestään netin käyttö on muuttunut paljon lapsuudesta.

Videoita ei enää vuokrata, vaan käytetään esim. Netflixiä. Musiikkia kuunnellaan Spotifysta tai vastaavista. Esimerkiksi Skype on ahkerassa käytössä ja huomaan usein ”tapaavani” kavereita Skypessä pelatessamme, sanoo Tony.

Kuitu on muuttanut tapoja katsella elokuvia ja tv-sarjoja

Aikaisemmin elokuva tai sarja katsottiin tiettynä lähetysaikana televisiosta tai sitten se haettiin vuokraamosta. Nyt voin katsoa, mitä haluan ja milloin haluan, ja vaikka koko tv-sarjan kauden muutamassa päivässä. Nämä tavat ovat kyllä muuttuneet enemmän kuin luulisi, sanoo Tony.

Mutta minä haluan välillä kuitenkin katsoa elokuvaa tai muuta ohjelmaa televisiosta, toteaa Sandra. Pidän erityisesti ruotsalaisista kanavista, jotka näemme Karjaan Puhelimen Kaapeli-tv:n kautta.

Valokuitu nostaa asunnon arvoa

Tony sanoo, että voisin nähdä suurimman osan netissä milloin haluan, mutta osan ohjelmista haluan nähdä suoraan televisiosta, hän nauraa.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että yhä enemmän viihdettä ja palveluita on siirtynyt nettiin ja määrä tuntuu vain kasvavan. Tällöin tarvitaan juuri kuidun tarjoamia nopeita, vakaita yhteyksiä, joten kannattaa pysyä mukana kehityksessä.

Tavalliset ADSL-liittymät eivät enää riitä, kun netintarve kasvaa. Kun useampi perheessä haluaa katsoa elokuvaa tai netti-televisiota samanaikaisesti, ei 24 megaa riitä pitkälle. Tämän huomaa vanhempieni luona – siskoni tulee mielummin tänne, koska vanhempien netti on niin hidas, kertoo Tony. Seuraava askel meille on todennäköisesti talon osto. Minulla on talolle kaksi vaatimusta: siinä tulee olla kuitu ja sauna. Eli ne joilla on kuitu, saavat myytyä talonsa meille helpommin!

Parasta kuidussa: Nopea ja varma – ei yhtä ainutta katkosta. Hyvä asiakaspalvelu asiakkaan äidinkielellä.

Haluatko päästä valokuituonnellisten joukkoon?

Postinumerohaulla voit nopeasti tarkistaa, tarjoaako Finnet-ryhmän toimittajat alueellesi kuitua.