kuva: Niko Laurila

Valokuitu viimeisteli porvoolaisen mökkikylän markkinoiden timantiksi 

Porvoon Galaksit tarjoaa perinteistä mökkeilyä moderneilla mahdollisuuksilla. Luotettava ja nopea netti on tärkeä myös eläkeläisille. 

Markkinoiden timantti. Näin kiinteistönvälittäjä Pirjo Mäkinen kuvailee Porvoon Purolaan rakennettua uutta mökkikylää. Keskinäinen Kiinteistö Oy Porvoon Galaksit tarjoaa perinteistä mökkielämää modernisti. Pienet hirsitalot sijaitsevat siirtolapuutarhapalstojen ja venevalkaman vieressä. Sisällä mökeissä on kaikki mukavuudet. Nykyaikana se tarkoittaa myös parasta mahdollista nettiyhteyttä eli valokuitua. 

Ilman sitä ei voi olla markkinoiden timantti, Mäkinen huomauttaa.   

Aina yhtä luotettavan ja nopean valokuituverkon rakentaminen tänä vuonna valmistuvaan mökkikylään oli itsestäänselvyys. Kauan on ajoista, jolloin mökkeily tarkoitti ulkomaailmasta irrottautumista. Nykyään vapaa-ajan asunnoissa saatetaan viettää yhtä paljon tai jopa enemmän aikaa kuin varsinaisessa kodissa. Silloin tarvitaan myös kiinteää nettiä, joka ei häiriinny myrskystä tai seudun muiden mökkien netin käytöstä.  

Esimerkiksi etätyömahdollisuuden merkitys on nykyään todella iso. Noin puolelle ostajista valokuitu on ollut ostopäätöksen edellytys, Mäkinen kertoo. 

Hyvä nettiyhteys on nykyään tärkeä myös muille kuin etätöitä painaville keski-ikäisille tai pelejä takoville teineille. Eläkeläiset Pekka Nuojua ja Kristiina Korpi viettävät Porvoon mökkikylästä hankitussa kakkoskodissaan suurimman osan ajasta. He kuvailevat käyttävänsä nettiä moneen muuhun verrattuna vähän, mutta lähes huomaamatta nettiä tarvitaan silti moneen. 

Joskus oikein hämmästyn, kun huomaan, miten paljon ruutuaikaa on taas ollut, Korpi naurahtaa.  

Mökkiin saisi kaapeli-tv:n, mutta Nuojua ja Korpi eivät ole hankkineet televisiota. He katsovat mieluummin tv-lähetyksiä ja suoratoistopalveluita tietokoneelta. Pari on asunut aikanaan Alpeilla ja nauttii siitä, että myös Keski-Euroopan uutislähetykset välittyvät valokuidun ansiosta porvoolaiseen mökkikylään häiriöttä. Nettiä tarvitaan myös esimerkiksi mökkiyhteisön yhteiseen viestipalveluryhmään. Etätyömahdollisuuskin on tärkeä, vaikka he itse eivät enää ole työelämässä. 

Poikamme perheineen viettää täällä aikaa ja tekee samalla etätöitä. On hyvä, että nettiyhteys täällä riittää siihen aina, Nuojua huomauttaa.  

Nuojua ja Korpi ajattelivat aina, että he eivät halua mökkiä lainkaan. Sellainen tuntui vaivalloiselta. Porvoon mökkikylä kuitenkin muutti toiveet, sillä mökkimatka on vain neljä kilometriä ja talviasuttavassa mökissä voi elää pyykinpesusta alkaen kuin kaupungissa. Samalla saa kuitenkin kuopsutella jaksamisensa mukaan pihaa ja viljelyspalstaa. 

Porvoon uudessa mökkikylässä valokuituyhteys kuuluu vakiovarustukseen ja siitä maksetaan yhtiövastikkeessa. Aina yhtä luotettava, kiinteä verkkoyhteys on huoleton tässä hetkessä, mutta se mahdollistaa myös kaikki tulevaisuuden nettipalvelut ja on etu mökin mahdollisessa myynnissä. Porvoon Galaksit houkuttelee erityisesti pääkaupunkiseudulla työskenteleviä.  

Valokuitu vaikuttaa tänä päivänä todella myönteisesti kiinteistöjen myymiseen, Porvoon mökkikylän tietoliikenneyhteydet rakentaneen LPOnetin taloyhtiöratkaisuiden asiantuntija Stefan Sjöholm sanoo.  

Kaikki tarvitsevat valokuidun

Tutustu muihin asiakastarinoihimme.

Haluatko päästä valokuituonnellisten joukkoon?

Postinumerohaulla voit nopeasti tarkistaa, tarjoaako Finnet-ryhmän toimittajat alueellesi kuitua.