Vinkit kodin netin valintaan

Kodin netin hankintaa tehtäessä ensimmäinen valinta on, tuleeko kodin nettiyhteydeksi kiinteä valokuitu vai mobiilinetti. Kumpaakin tarvitaan, mutta tutkitusti paras vaihtoehto kotiin tai yritykseen on valokuitu. Se on huippunopea ja toimintavarma kiinteä nettiyhteys, jonka tehot eivät lopu kesken tarpeiden kasvaessakaan. Liikkuessasi kodin tai yrityksen ulkopuolella tarvitset mobiilinetin.

Näistä syistä valokuitu on paras netti kotiin

Valokuidussa nettiyhteys toimii AINA luvatulla huippunopeudella. Netin nopeuteen eivät vaikuta ruuhka-ajat, koska et jaa yhteyttäsi naapuruston kanssa. Yhdellä valokuituliittymällä saat pätkimättömän verkon kaikille kotisi älylaitteille ja niin etätyöt kuin nettipelaaminenkin sujuvat koko perheeltä samanaikaisesti. Valokuitu takaa kotiisi toimivan netin vähintään 50 vuodeksi ja se myös nostaa kiinteistösi arvoa. Valokuitu on tutkitusti ympäristöystävällinen ja luotettava netti koko perheen tarpeisiin.

Valokuitu vai mobiili (4G, 5G)?

Voit käyttää kotona valokuitua langattomasti kaikissa laitteissasi.  Kun siirryt kotisi ulkopuolelle kauemmaksi kotisi WiFi-kantamasta, otat käyttöösi liikkuvaan tarpeeseen tarkoitetun mobiiliyhteyden.

Finnet-liiton loppuvuodesta 2022 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan valokuidun käyttäjistä 95 prosenttia on tyytyväisiä kotinsa internetyhteyteen. Mobiilinetin käyttäjistä tyytyväisiä on vain 47 prosenttia. Internetin valinnassa tärkeimpinä kriteereinä ovatkin toimintavarmuus, hinta ja nopeus. Valokuitu vastaa kaikkiin näihin kriteereihin erinomaisin arvioin! 

Varmista kokonaiskustannukset

Valokuituliittymä on pitkäikäinen sijoitus, jota käytät vuosikymmenten ajan. Valokuidun kustannukset muodostuvat valokuidun hankinnan aikaisesta liittymismaksusta sekä kuukausittaisen käytön palvelumaksusta. Liittymismaksun maksat vain kerran ja tämän jälkeen maksat kuukausittain omaan tilanteeseesi parhaiten soveltuvista palveluista. Tarjolla on edullisia liittymiskampanjahintoja, joissa todellinen hinta voi nousta myöhemmin hyvinkin korkeaksi. Siksi onkin tärkeää varmistaa liittymän kokonaiskustannukset, niin hankintahinta kuin käyttökulut, ettei yllätyksiä pääse syntymään.

Kuinka valita sopivin valokuidun toimittaja

Valitessasi valokuitusi toimittajaa on hyvä varmistaa ainakin seuraavat asiat:

Kokemus takaa sujuvan ja vastuullisen yhteistyön

Valokuiturakentamisessa tarvitaan kokemusta. Finnet-liiton jäsenyhtiöillä on pitkä kokemus valokuiturakentamisesta ja -palveluiden toimittamisesta. Hyvä kauppatapa ja vastuullisuus ohjaavat toimintaa. Sinulle kerrotaan selkeästi valokuituliittymän tuomat hyödyt ja lisäarvon sekä toimituksen sisällön ja kustannusvaikutukset. Tiedät aina, mitä saat.

Valitsemalla valokuitusi toimittajaksi Finnet-liiton jäsenyhtiön valitset luotettavuuden, laadun ja vastuullisuuden.

Paikallista palvelua asiakkaan eduksi

Varmista, että saat palvelua sopimuksen tekemisen jälkeenkin. Finnet-liiton jäsenyhtiöissä tunnemme asiakkaamme ja alueemme. Paikallinen palvelu ja asiakaspalvelu ovat meille sydämen asia. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua ja apua kaikkiin kysymyksiisi – tutuilta ihmisiltä, jotka ymmärtävät juuri sinun tarpeesi. Jäsenyhtiöillemme on tärkeää, että alueilla käytetty raha palaa investointeina alueille.

Haluatko päästä valokuituonnellisten joukkoon?

Postinumerohaulla voit nopeasti tarkistaa, tarjoaako Finnet-ryhmän toimittajat alueellesi kuitua.