Tips inför val av hemmets internetförbindelse

När man börjar fundera på hemmets internetanslutning ska man först bestämma sig mellan en fast fiberanslutning och mobilnät. Båda behövs, men för hemmet och företaget är en fast internetanslutning det bevisat bästa alternativet. Med fiber får du en supersnabb och pålitlig nätförbindelse som inte blir långsam även om behoven ökar. Du behöver en mobilanslutning när du rör dig utanför ditt hem eller företag.

Av dessa orsaker är fiber det bästa nätet för hemmet

Fiberanslutningen fungerar ALLTID enligt den lovade topphastigheten. Hastigheten påverkas inte av att det är många samtidiga användare, eftersom du inte delar din anslutning med grannarna. Med en fiberanslutning får du en stabil och oavbruten internetuppkoppling till alla hemmets smartenheter. Hela familjen kan samtidigt distansarbeta smidigt och spela online. Förutom att ditt hem garanteras en fungerande internetanslutning i minst 50 år, ökar också värdet på de fastigheter som är anslutna till fibernätet. Det är bevisat att fiberoptik är miljövänligt och tillförlitligt för hela familjens internetbehov.

Fiber eller mobilt (4G, 5G)?

Hemma kan du använda fibern trådlöst på alla dina enheter. När du rör dig utanför hemmet och befinner dig bortom räckvidden för ditt Wi-Fi, använder du en mobilanslutning som är avsedd för rörliga behov.

Enligt en konsumentundersökning som genomfördes av Finnet-förbundet i slutet av 2022 är 95% av fiberanvändarna nöjda med den internetanslutning de har hemma. Endast 47% av mobilanslutningens användare är nöjda. När det gäller val av internetanslutning anses tillförlitlighet, pris och hastighet vara de viktigaste kriterierna. Fiberoptik uppfyller alla dessa kriterier med utmärkta vitsord!

Försäkra dig om helhetskostnaderna

En fiberanslutning är en långsiktig investering som du kommer att använda i årtionden. Kostnaderna för fiberoptik består av en anslutningsavgift samt en månatlig serviceavgift för användningen. Anslutningsavgiften betalas endast en gång, och därefter betalar du månadsvis för de tjänster som passar dig bäst. Det finns erbjudanden om förmånliga anslutningskampanjpriser där det verkliga priset kan stiga betydligt senare. För att undvika överraskningar är det viktigt att säkerställa de totala kostnaderna för anslutningen; både inköpspriset och driftskostnaderna.

Så här väljer du den bästa fiberleverantören

När du väljer en leverantör för din fiberanslutning är det bra att se till följande:

Erfarenhet säkerställer smidigt och ansvarsfullt samarbete

Erfarenhet är viktigt vid fiberbyggande. Medlemmarna i Finnet-förbundet har lång erfarenhet av fiberinstallationer och leverans av fibertjänster. God affärssed och ansvarstagande styr deras verksamhet. Du kommer att få tydlig information om fiberanslutningens fördelar och mervärde, samt innehållet och kostnadseffekterna för leveransen. Du vet alltid vad du får.

När du väljer din fiberleverantör bland Finnet-förbundets medlemmar, väljer du pålitlighet, kvalitet och ansvarstagande.

Fördelaktigt för kunden med lokal kundbetjäning

Se till att du får betjäning även efter att avtalet har ingåtts. I Finnet-förbundets medlemsföretag känner vi våra kunder och vårt område. Lokal service och kundsupport är något vi värdesätter. Hos oss får du personlig service och hjälp med alla dina frågor – från bekanta personer som förstår dina specifika behov. Det är viktigt för våra medlemsföretag att pengarna som använts i området återinvesteras i området.

Vill du bli en av de fiberlyckliga?

Med postnummersökningen kan du snabbt kontrollera, om Finnet-gruppens bolag erbjuder fiber på ditt område.